Спеціальні потреби

У Південному Судані продовжується референдум у справі незалежності


У Південному Судані продовжується референдум у справі незалежності
У Південному Судані продовжується референдум у справі незалежності

У Південному Судані перед виборчими дільницями збираються натовпи виборців. Це другий день референдуму в питанні незалежності. Люди стоять у довгих чергах в адміністративному центрі Південного Судану місті Джуба. Багато людей довго стояли в чергах у неділю, але пізніше вирішили піти додому, кажучи, що повернуться в понеділок.

Референдум продовжуватиметься ввесь тиждень. У більшості виборчих місць панує спокій Проте офіційні особи повідомили про важкі сутички між представниками племен міссерія і динка-нгок у спірному районі Абієй.

Племінні лідери кажуть, що в ході триденних сутичок, які розпочалися у п’ятницю, загинули щонайменше 23 особи. Лідери обох сторін звинувачують один одного в започаткуванні сутичок.

Майбутнє багатого на нафту району Абієй – одне з кількох питань між Північчю і Півднем, які мусять бути полагоджені у зв’язку з просуванням південного регіону Судану до незалежності.

Цьоготижневий референдум є частиною угоди з 2005 року, яка поклала край 21-річній війні між переважно мусульманською Північчю і християнським та анімістським Півднем.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG