Спеціальні потреби

Розпочалася перша сесія сомалійського парламенту


У понеділок розпочав працю новий парламент Сомалі. Це один з перших етапів плану про встановлення постійного й стабільного уряду в країні.

Спеціальний комітет назвав лише 225 прізвищ законодавців парламенту, в якому 275 місць, але офіційні особи кажуть, що це достатньо, щоб скликати законодавчий орган.

В інтерв’ю Голосу Америки міністр з питань конституції і примирення Абірахман Гош Джибриль заявив, що нові законодавці оберуть спікера і його заступників до 27 серпня, а нового президента країни десь до перших днів вересня.

Проте не буде дотриманий встановлений на понеділок термін для обрання нового спікера і президента. Цей термін був встановлений ООН, щоб покласти край восьмирічному правлінню тимчасового уряду.

В неділю ООН та міжнародні партнери оприлюднили оптимістичну заяву, в якій сказано, що перед Сомалі «з’явилася безпрецедентна нагода більшого миру і стабільності».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG