Спеціальні потреби

Здійснено атаку на готель, у якому в той час перебував новий президент Сомалі


.
.
Новий президент Сомалі вижив напад, коли два нападники-смертники атакували готель у Могадишо, у якому він виступав з промовою.

Коресрондент Голосу Америки Ґейб, який був на місці атаки, заявив, що в середу перед готелем «Джазіра» сталися два вибухи. Вони сталися в момент, коли президент Гассан Шейх Махмуд і міністр закордонних справ Кенії Самсон Онгері мали спільну прес-конференцію.

Відповідальність за обидві атаки взяло на себе екстремістське угруповання аль-Шабаб. Інформацію про це поміщено на Твіттері приблизно через дві години після атак.

Кореспондентка Сомалійської служби Голосу Америки Сейнаб Абукар повідомила, що перший вибух спричинив нападник-смертник біля воріт до готельного комплексу, а в другому використано замінований автомобіль. Вона також сказала, що військовослужбовці Африканського Союзу відкрили вогонь по кількох імовірних нападниках, які намагалися вдертися до готелю.

Кілька людей загинуло, включно з двома нападниками, і деякі отримали поранення.

Президент Сомалі і кенійська делегація не були ушкоджені і пізніше в супроводі охорони залишили готель.

Парламент Сомалі обрав Махмуда президентом у понеділок. Вибори були кінцевим кроком у підтримуваному ООН плані встановити стабільний центральний уряд у Сомалі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG