Спеціальні потреби

У столиці Сомалі прогримів вибух


За повідомленням очевидців, внаслідок вибуху замінованої автомашини у столиці Сомалі Могадішо поранено службовця сил безпеки.

Поліція повідомила, що бомба вибухнула у середу коли сили безпеки перекривали доступ до району, де на дорозі неподалік президентського палацу була запаркована підозріла автомашина.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за вибух, який стався через тиждень після атаки на будівлю, якою користувався спікер парламенту Сомалі Шаріф Гассан Шейх Аден. Внаслідок цього нападу, відповідальність за який взяло на себе ісламістське войовниче угруповання аль-Шабаб, загинуло троє людей.

Минулого року підтримуваний ООН уряд Сомалі витіснив бойовиків аль-Шабабу з Могадішо. Проте, останнім місяцями угруповання почало скоювати самогубні напади, закладати придорожні міни та вдаватися до інших терористичних атак у Могадішо.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG