Спеціальні потреби

Дві третини території США потерпають від потужних снігопадів


Від Техасу до Мену 100 мільйонів американців борються із наслідками снігопаду, який став найбільшим за останніх 50 років. На головній автомагістралі Чикаго у снігову пастку потрапила майже тисяча автомобілів, утворивши затор завдовжки в кілька кілометрів. Протягом ночі у Чикаго випало понад 50 сантиметрів снігу. Сотні водіїв годинами не могли добратись додому. Один із них каже, що за 10 годин проїхав не більше півтори кілометра.

Мешканці північних штатів, які звикли до холодної зими, такого ще не бачили. Заметіль тривала 18 годин і стала причиною багатьох аварій на дорогах. Швидкість вітру сягала до 100 кілометрів за годину. Пересуваючись на снігомобілях, пожежники усю ніч допомагали тим, хто застряг у заметах – від центрального штату Оклахома до штатів північно-східного узбережжя.

Снігопад пошкодив лінії електропередач. Понад чверть мільйона мешканців Огайо опинились без опалення та електроенергії. Багато з них, в пошуках тепла, подались у притулки для бездомних.

В Оклахомі за ніч випало понад 30 сантиметрів снігу. Від Коннектикуту до Мейну понад 70 будівель не витримали сильного снігопаду і вітру. Дев’ять тонн снігу обвалили дах одній із автозаправок у місті Спрінґфілд, штат Массачусетс.

У черговий раз за цю зиму не пощастило і авіапасажирам. Через потужний снігопад в країні було скасовано понад шість тисяч рейсів. Однак деякі подорожуючі намагаються не втрачати оптимізму. Вінсент Зуза застряг в аеропорту Чикаго, але каже від зими не слід чекати чогось іншого:

«Це зима. І нормально те, що падає сніг і дороги вкриті льодом. Ви не можете цього контролювати і не треба через це засмучуватись».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG