Спеціальні потреби

Протести на Близькому Сході і в Північній Африці не вщухають


Протести у Бахрейні
Протести у Бахрейні

У Лівії та Ємені сили безпеки знову відкрили вогонь по антиурядових демонстрантах. Втім, у Бахрейні тисячі антиурядових протестувальників повернулися на центральну площу столиці, після відходу сил безпеки.

За повідомленнями очевидців та мас-медіа у Лівії, у суботу правоохоронці застрелили 15 демонстрантів у другому за кількістю населення місті Бенгазі коли натовпи збиралися на похорони вбитих активістів. Деякі мешканці кажуть, що снайпери почали стріляти коли демонстранти намагалися взяти штурмом військову будівлю.

Лівійська влада також перекрила доступ до інтеренету у суботу, позбавляючи кібер-активістів можливості мобілізувати демонстрантів за допомогою вебсайтів соціальних мереж. Антиурядові акції протесту у Лівії кидають безпрецедентний виклик 40-річному правлінню лівійського лідера Муаммара Каддафі.

Тим часом, у Бахрейні на центральну площу столичної Манами повернулися прихильники опозиції, які розставили там намети після того як правителі країни наказали поліцейським та військовим силам залишити район.

У Ємені, сили безпеки відкрили вогонь по демонстантах, які брали участь у щоденному поході від університету Сани до центру міста. Один демонстрант загинув. Озброєні палицями і ножами прихильники президента Ємену Алі Абдалли Салеха також атакували демонстрантів, які, у свою чергу, обкидали їх камінням.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG