Спеціальні потреби

На новий американський безпілотник ставлять лазерну гармату


Безпілотник Predator
Безпілотник Predator

Американська компанія-виробник бойових безпілотників Predator та Reaper, General Atomics Aeronautical Systems, Inc розглядає розміщення на своєму новому безпілотному літальному апараті Avenger (Reaper-C) твердотільного лазера потужністю у 150 кіловат. У разі успіху попередніх досліджень, озброєний лазерною гарматою безпілотник може з'явитись вже у 2017-му році. Про це повідомляє видання Defense One.

"Поєднання безпілотних технологій та ядерної зброї це більше, ніж прив'язати лазерну гармату під крила безпілотника. Вразити ціль лазером прикріпленим до постійно вібруючої платформи, яка з великою швидкістю рухається через повітря забруднене пилом та водяною парою, складніше ніж випустити ракету Hellfire по авто, яке рухається", - пояснюють виклики, які стоять перед проектом, у виданні.

Передбачається, що озброєний лазером безпілотник буде здатен перезаряджати лазерну гармату просто у повітрі, причому потреба у перезарядці, яка буцімто займатиме всього кілька хвилин, буде виникати лише після 5-6 пострілів.

Компанія General Atomics Aeronautical Systems, Inc займається розробкою даної технології власним коштом.

Повідомляється, що у безпілотнику Avenger буде використано технології малої помітності (stealth)

Дивіться також: Таємниці флоту українських безпілотників

Таємниці флоту українських безпілотників. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Viber

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Viber

XS
SM
MD
LG