Спеціальні потреби

В Ісламабаді застрелено губернатора провінції Пенджаб


В Ісламабаді застрелено губернатора провінції Пенджаб
В Ісламабаді застрелено губернатора провінції Пенджаб

За повідомленням сил безпеки Пакистану, в Ісламабаді від рук особистого охоронця загинув губернатор провінції Пенджаб Салман Тасір.

У повідомленнях зазначається, що провідний член правлячої Пакистанської народної партії і близький соратник президента Асіфа Алі Зардарі помер від поранень, які він зазнав під час стрілянини у вівторок.

Міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік сказав, що Тасіра вбито за його гучні виступи проти пакистанських законів про покарання за блюзнірство. Напад на Тасіра стався через кілька днів після того як релігійні партії влаштували протести проти будь-яких планів уряду змінити закон.


Пакистанський закон про блюзнірство привернув до себе міжнародну увагу після того як у листопаді суд виніс смертний вирок християнській жінці за звинуваченням в «образі ісламу».

Тим часом, поліція в південно-західному Пакистані повідомила, що внаслідок приведення в дію на шкільному автобусі вибухового пристрою з дистанційним управлінням 5 дітей отримало поранення.

Вибух стався у містечку Турбат у провінції Балуджистан, що біля кордону з Іраном.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG