Спеціальні потреби

Обама закликав Індію і Пакистан посилити мирні заходи


Президент Обама виступає перед групою індійських студентів у Мумбаї.
Президент Обама виступає перед групою індійських студентів у Мумбаї.

Президент Обама прибув до Делі після зустрічі у Мумбаї з індійськими студентами, на якій він обговорював питання відносин США з Пакистаном.

В індійській столиці Барака Обаму привітав в аеропорту прем’єр-міністр Манмоган Сінґг. Делі – дРУга зуипнка у 10-денному турне президента США країнами Азії.

Сьогодні ввечері індійській прем’єр справляє для Обами бенкет. Відтак завтра обидва лідери оголосять низку укладених домовленостей у сферах кліматичних змін і боротьби з тероризмом.

Президент Обама заявив, що США наполегливо співпрацюють з Пакистаном у намаганнях видалити «рак» ісламського екстремізму, проте поступ у цій боротьбі дуже повільний.

Індія звинувачує Пакистан у сприянні іламським екстремістам, які здійснили терористичні атаки у Мумбаї у 2008 році, внаслідок яких понад 160 осіб загинуло.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG