Спеціальні потреби

У США приступив до роботи Конгрес 112 скликання


Контроль у Палаті представників перебрали республіканці
Контроль у Палаті представників перебрали республіканці

Сьогодні розпочалася нова сесія Конгресу США. Новообрані і переобрані законодавці зібралися у приміщенні Капітолію, де склали присягу. Контроль у Палаті представників перебрали республіканці, які обіцяють, що намагатимуться відмінити підписаний президентом Бараком Обамою і схвалений Конгресом попереднього скликання закон про докорінну реформу системи медичної опіки країни.

Конгресмен-республіканець зі штату Огайо Джон Бейнор, який замінив на посаді спікера Палати представників демократа Ненсі Пелосі, заявив, що закон занадто коштовний і призведе до втрати робочих місць.

Одначе, навряд чи закон буде відмінено, але республіканцям можливо вдасться припинити його фінансування з державного бюджету. Демократи у Палаті представників, які втратили свою більшість у нижній палаті на листопадових виборах, піддають критиці план республіканців, кажучи, що він завдасть шкоди американцям.

Очікується запеклих дебатів між республіканцями і демократами також у справах федеральних заходів для стимулювання економіки і підвищення максимального рівня заборгованості Америки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG