Спеціальні потреби

Уряд США хоче збільшити комфорт авіапасажирів


Міністерство транспорту США запропонувало нові правила обслуговування авіапасажирів. Якщо пропозицію буде прийнято, авіакомпанії будуть зобов’язані збільшити компенсації пасажирам, чиї рейси було затримано, і повернути оплату за перевезення багажу, якщо його було загублено чи доставлено із запізненням. Також пасажири зможуть без жодних штрафів скасувати квитки упродовж доби після їх придбання.

Нові правила для авіакомпаній – втішна новина для пасажирів. А особливо для тих, кому вже довелося годинами чекати в аеропортах. Якщо пропозицію міністерства транспорту буде схвалено, незабаром за затримку внутрішнього рейсу на 2 години і міжнародного на 4 – авіакомпаніям доведеться платити штраф у розмірі 1300 доларів. На сьогодні ця сума коливається між 400 до 800 доларів.

Інше правило стосуватиметься оплати за перевезення багажу. Всю інформацію щодо вартості цієї послуги авіакомпанії будуть зобов’язані розміщувати на їхніх веб-сайтах. Експерти кажуть, що сьогодні на веб-сайтах складно порівняти і побачити, якою буде повна ціна.

Уряд США сподівається, що нові правила, які збільшують захист пасажирів, буде прийнято. А це зробить авіаперельоти більш комфортними.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG