Спеціальні потреби

Майбутнє російської мови в Україні на прикладі США та Канади пояснив професор університету Rutgers


Російськомовні громадяни України не мають підстав нарікати через вступ у дію закону щодо освіти, який визначає, що мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова. Таку думку Олександр Мотиль, професор університету Rutgers у США, озвучив в інтерв'ю блогу UkeTube, який представляє оригінальні інтерв'ю із західними експертами, дослідниками України.

"У найближчому майбутньому російська мова не зникне з України, цього просто не станеться", - відзначив Мотиль.

В Україні нічого не загрожує і угорській та румунській мові, але при цьому завдяки закону, носії цих мов матимуть змогу отримувати освіту та будувати кар'єру власне в межах української держави

"Це подібно до відносин між Канадою та США. Що би не робила Канада, американська культура, лінгвістичні звички США та американська музика будуть просочуватись до Канади. Навіть якби Канада перетворилась на відгороджену від світу державу на кшталт Північної Кореї, американська культура все одно би пробралась до неї. Це відбулося би просто за рахунок того, що Америка настільки велика, настільки переважає і спільний кордон між країнами є настільки великим", - відзначив Мотиль.

Дослідник наголосив, що в Україні нічого не загрожує і угорській та румунській мовам, але при цьому завдяки закону, носії цих мов матимуть змогу отримувати освіту та будувати кар'єру власне в межах української держави.

"То що ж тут може не сподобатись?", - резюмував Мотиль.

З повним інтерв'ю Олександра Мотиля можна ознайомитись на сторінках UkeTube у соціальних мережах Twitter, YouTube та Facebook.

Дивіться також: Жінки-коміки зібрались у Нью-Йорку, щоб нагадати світові про їхню роль та статус на ринку комічних героїв

Чому пам'ятники конфедератам стали гарячою темою у США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

XS
SM
MD
LG