Спеціальні потреби

Головну проблему земельної реформи в Україні назвав експерт центру Carnegie


Головним викликом, який стоїть перед земельною реформою в Україні, є брак довіри населення. Таку думку висловив експерт аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace Балаш Ярабік, коментуючи новину про плани Міністерства сілького господарства України використати технологію блокчейн для управління земельним кадастром.

"Викликом перед земельною реформою в Україні є питання кадастру, а також питання, як переконати громадян, що у випадку земельної реформи не повториться приватизація в стилі 90-х років", - відзначив Ярабік у своєму Twitter.

Проведення Україною земельної реформи є важливим елементом програми допомоги МВФ.

Викликом перед земельною реформою в Україні є питання кадастру, а також те, як переконати громадян, що у випадку земельної реформи не повториться приватизація в стилі 90-х років

«Земельна реформа залишається важливим елементом програми. Ми домовилися, що потрібно більше часу, щоб прийняти правильне рішення щодо цієї важливої теми. Протягом останньої чверті століття я чую від різних політиків, що земельна реформа в Україні неможлива. Це правда, що така реформа вимагає часу і що переваги від неї відчуваються з часом. Але це не повинно тривати 25 років!», - відзначив в інтерв’ю "Українській правді" перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.

Окремі оглядачі відзначають, що відсутність земельної реформи обмежує бізнес свободу її громадян. Так, наприклад, охарактеризував поточну ситуацію із земельною реформою та правом власності на землю в державі Браян Меффорд, американський бізнес та політ-консультант, який працює в Україні.

"Візьмемо ситуацію фермера з Черкас, чи Кіровограда, який має 100 гектатів землі. Якби наш умовний фермер був у США, він зміг би у банку просити про позику на час збору врожаю під заставу цієї землі. В Україні це неможливо. Земля не може виступати заставою", - відзначив Меффорд в інтерв'ю блогу UkeTube, який представляє оригінальні інтерв'ю із західними дослідниками України.

Дивіться також: Як трагедія на батьківщині об’єднала громаду пуерто-ріканців у Нью-Йорку

Як трагедія на батьківщині об’єднала громаду пуерто-ріканців у Нью-Йорку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG