Спеціальні потреби

На річці Міссісіпі відроджуються туристичні подорожі на пароплавах


Двісті років тому пароплави з гребними колесами сприяли швидкому економічному розвитку Сполучених Штатів. Завдяки ним, розвивалась торгівля, поширювались та розростались поселення. Саме пароплави подарували Америці неповторний імідж могутньої річки Міссісіпі. На початку двадцятого століття прийшли нові технології, і з часом колісні пароплави майже зникли.

Однак, згодом на Міcсісіпі з’явились історичні круїзи. Щоправда вони не витримали перевірку економічною кризою і збанкротували у розпал останньої рецесії. Але разом з економікою відродилась і стара традиція. Минулого року відремонтований пароплав «Американська королева» відродив туристичні подорожі на Місcісіпі.

Човен, який вміщає до 150 пасажирів, виглядає як антикваріат, але оснащений він останніми технологіями
Яскраво червоне гребне колесо, труби та декорації - все це створює атмосферу минулих століть, але нові комунікаційні панелі, навігаційне устаткування нагадують – ми у 21-му першому сторіччі.

Капітан Макс Тейбер за допомогою навігації знає, у якій точці річки знаходиться човен, де є небезпечні місця та місце розташування на річці інших човнів.

«Ми хотіли зберегти атмосферу старовини. Ми хотіли, щоб човен виглядав оригінальним, але водночас хотіли, щоб наші гості відчували комфорт п’ятизіркового відпочинку. Тому ми поєднали старе з новим. Так що разом з антикварним гребним колесом, який штовхає човен ззаду, ми встановили і новітній двигун, так щоб човен рухався м’якше, швидше та тихіше», - говорить Тейбер.

За подорож пасажирам доводиться викласти немаленьку суму – майже чотири тисячі доларів за тиждень на людину. Гостей приваблюють різноманітні аспекти незвичайного круїзу, але головна причина готовності платити такі немалі гроші - це унікальна можливість поринути в історію Міссісіпі. Її досконало знає історик Джим Вільямс, який протягом тижня ходить на пароплаві від Сент-Льюїса до Мемфіса та читає лекції про їх історію, біологію та геологію дельти Міссісіпі, культуру та традиції, які поширились навколо цієї великою річки.

«Ми багато про що дізнаємось. Про стародавню історію, сучасну економіку. Про містечка, Громадянську війну, рабство. Нам навіть розповідають про Льодовий період. Все, про що тобі цікаво у будь-який момент – вся інформація у твоєму розпорядженні. Навіть більше, ніж можна перетравити», - каже один з пасажирів Денні Марко.
А зупиняючись у маленьких прибережних містечках, пасажири мають змогу побачити ту Америку, якої вони раніше ніколи не знали
Багато кому подобається спостерігати і за тим, як відбувається сучасна торгівля, адже річка укрита безперервним потоком барж, навантажених різноманітними товарами – від зернових до вугілля. А зупиняючись у маленьких прибережних містечках, пасажири мають змогу побачити ту Америку, якої вони раніше ніколи не знали.

«Такі круїзи дають людям можливість повернутися у старі добрі часи. Коли ти на борту такого пароплава, все сповільняється. Ти не можеш рухатись 110 кілометрів на годину по шосе, щоб дістатись до наступного місця призначення. Ти пливеш собі поволі та насолоджуєшся краєвидами з маленькими містечками та природою навколо. Це чудовий досвід», - каже Вільямс.

Круїз також дає пасажирам присмак культури та музики, яку грають на розважальних човнах. Ден Ноулз грав від 60 до 70 концертів щорічно до 2008 року, аж поки всі круїзи по річці не припинились. Сьогодні він радий бути на борту «Американської королеви».

«Чесно кажучи, коли ми припинили концерти чотири роки тому, ми думали, що це все. Наші діти та онуки ніколи не матимуть того досвіду, який мав я протягом років роботи на човнах. А тепер все повертається, у мене враження, що я потрапив в рай. Життя відновилось», - говорить музикант.

Повернення човнів означає і оживлення місцевої економіки. До економічної кризи, через містечко Падука, штат Кентукі, проходило понад сорок круїзів. Сьогодні «Американська королева» заїжджає до міста за сезон 5-6 разів, каже представник місцевого Бюро з туризму та конвенцій Баулер Блек:

«Це має величезний вплив на нашу економіку, і головним чином на бізнес у центрі міста. Пасажири не залишаються на ніч в готелях,але проводять тут цілий день. Якщо, скажімо у середньому кожна людина витрачає 60 доларів – це п’ятдесят тисяч доларів за один заїзд».
«Такі круїзи дають людям можливість повернутися у старі добрі часи. Коли ти на борту такого пароплава, все сповільняється. Ти пливеш собі поволі та насолоджуєшся краєвидами з маленькими містечками та природою навколо. Це чудовий досвід».
Джим Вільямс, історик
Падука пропонує своїм гостям відвідати Національний музей ковдр, має кілька художніх галерей. І, відвідавши це маленьке містечко, туристи зі всього світу розповідають про його унікальність. Пасажирка Саллі Делримпл каже, що зійти у місто з борту човна – у цьому є особливий шарм:

«Якщо ти за кермом, ти заїжджаєш у місто з головної вулиці. Можливо тобі і вдасться знайти історичний район, а може і ні. Беручи до уваги, що старі міста розросталися саме з портів, прибуваючи на човні ти гарантовано потрапляєш прямо в історичний центр міста - зі старими будівлями та справжньою історією».

Так, спускаючись по Міссісіпі, «Американська королева» вшановує пам'ять великої ріки та водночас забезпечує її майбутнє.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG