Спеціальні потреби

Південна Корея: керівництво КНДР не відмовиться від ядерної зброї


Президент Південної Кореї Лі Мен Бак, який залишає посаду, заявив, що діалог і санкції недостатні для переконання Північної Кореї, щоб вона відмовилась від своєї ядерної зброї.

Виступаючи на зустрічі високопоставлених посадовців у Сеулі, Лі Мен Бак заявив, що лише зміна керівництва КНДР може усунути загрозу з боку Пхеньяну, який матиме ядерну зброю.

За повідомленням Французького агентства новин, президент Лі Мен Бак мав сказати, що Південна Корея «може допомогти у зміні північних корейців, якщо не північнокорейського режиму».

Такі коментарі надійшли після того, як Північна Корея провела у вівторок найновіше ядерне випробування, що викликало різкий осуд з боку міжнародної громадськості і збільшило напруження на Корейському півострові.

Президент Лі Мен Бак, який займає рішучу позицію щодо Північної Кореї, залишає посаду через 10 днів. Він передасть владу обраній на посаду Пак Кин Хе, яка обіцяла встановити тісніші відносини з Пхеньяном.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG