Спеціальні потреби

Північна Корея провела третє ядерне випробування


Північна Корея заявила про «успішне» проведення третього ядерного випробування, незважаючи на заклики ООН припинити програму розробки ядерної зброї.

Офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї у вівторок повідомило про підземне випробування «мініатюрного ядерного пристрою» великої вибухової потужності.

Міністерство оборони Південної Кореї привело війська до стану підвищеної боєготовності і також підтвердило факт вибуху ядерного пристрою в тому ж районі, де Пхеньян проводив попередні випробування.

У Нью-Йорку у вівторок вранці відбулося позачергове засідання Ради Безпеки ООН у справі КНДР, дії якої викликали критику з боку міжнародної громадськості.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун засудив випробування, назвавши його «явним і грубим порушенням» міжнародних санкцій.

Раніше Пхеньян погрожував провести третє ядерне випробування у відповідь на січневе посилення санкцій ООН - рішення, прийняте з приводу нещодавнього запуску північнокорейської ракети дальнього радіусу дії.

Згідно зі санкціями ООН, введеними в 2006 і 2009 роках, Північній Кореї заборонено проводити ядерні та ракетні випробування.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG