Спеціальні потреби

КНДР має намір провести третє ядерне випробування


Північна Корея має намір провести третє ядерне випробування і планує подальші ракетні запуски у відповідь на посилення санкцій ООН.

Офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) заявило, що ці дії спрямовані проти «запеклого ворога» КНДР - США. У заяві Державного комітету оборони, переданій ЦТАК, не вказуються терміни проведення випробувань або запусків.

Пхеньян виступив із цими погрозами через день після того, як Рада Безпеки ООН одноголосно засудила грудневий запуск північнокорейської ракети як порушення діючих санкцій ООН, які забороняють КНДР проводити випробування ракетних і ядерних технологій.

Якщо Північна Корея виконає свою погрозу, то це буде вже третє ядерне випробування, проведене після того, як ООН засудила запуски ракет дальнього радіусу дії.

Отримані нещодавно супутникові фотографії свідчать про підготовку нового ядерного випробування на тому ж самому полігоні, де відбулися два попередні випробування - в 2006 і 2009 роках.

Міністерство оборони Південної Кореї в четвер повідомило, що випробування на полігоні може відбутися в будь-який момент, якщо таке рішення винесе північнокорейський лідер Кім Чен Ин.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG