Спеціальні потреби

Південна Корея відкинула заклики Кім Чен Ина до примирення


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин
Південна Корея не надала особливого значення закликам північнокорейського лідера Кім Чен Ина до послаблення напруження у відносинах між двома країнами, які містилися в його новорічній промові.

Південнокорейський міністр у справах возз’єднання Ю У Ік в середу заявив, що слова Кім Чен Ина були «порожніми» і не містили ніяких «важливих пропозицій». Міністр додав, що у Сеула є достатні підстави піддавати наміри молодого лідера під сумнів.

У рідкісному новорічному телезверненні, лідер КНДР закликав «покласти край протистоянню» на Корейському півострові і повторив заклик до об'єднання Півночі і Півдня.

На думку низки аналітиків, промова Кім Чен Ина звучала нетипово примирливо і знаменувала шанс на поліпшення міжкорейських відносин. Однак, інші знайшли в ній типову підбурливу риторику, спрямовану проти Півдня.

Це було перше телевізійне новорічне звернення лідера КНДР за 19 років. У ньому, Кім Чен Ин закликав до створення «передових озброєнь і обладнання» і кілька разів з похвалою висловлювався про північнокорейську армію.

Відносини між двома Корейськими державами загострилися в грудні, коли Пхеньян запустив ракету дальнього радіусу дії, яка, за заявами Північної Кореї, успішно вивела на орбіту метеорологічний супутник.

Рада Безпеки ООН засудила запуск як порушення заборони на проведення випробувань балістичних ракетних технологій.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG