Спеціальні потреби

Збільшується торговельна залежність КНДР від Китаю


У новому звіті говориться, що на Китай припало понад 70 відсотків усієї торішньої торгівлі Північної Кореї. За всіма ознаками, КНДР дедалі більшою мірою покладається на свого єдиного більшого сусіда.

Національне бюро статистики Південної Кореї повідомило в четвер, що двостороння торгівля Пхеньяна з Пекіном досягла у 2011 році загальної суми 5.6 мільярда доларів. Це збільшення на понад 60% у порівнянні з 2010 роком.

Сеул каже, що це вперше торгівля КНДР з Китаєм досягла 70 відсотків усієї торгівлі з часу, коли розпочалося дослідження цієї справи у 2000 році.

Перед лицем збільшеної міжнародної ізоляції, Північна Корея дедалі більшою мірою покладається на Китай, який надає їй економічну допомогу і дипломатичну підтримку на форумі ООН.

Тепер Рада Безпеки ООН обмірковує загострення санкцій проти Пхеньяна після успішного запуску цього місяця ракети великої дальності. Рада Безпеки осудила запуск як прикриття для випробування ракети, яке заборонене чинними санкціями.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG