Спеціальні потреби

КНДР продовжує підготовку до запуску ракети


Північна Корея, за ознаками, продовжує підготовку до запуску ракети великої дальності, незважаючи на застереження з боку міжнародної спільноти.

У вівторок, цитуючи посадовців, південнокорейські ЗМІ повідомили, що інженери КНДР працюють над монтажем другого і третього ступенів ракети-носія.

Пхеньян зазначив, що запуск триступінчатої ракети, яка виведе на орбіту науково-дослідний супутник, намічено на період із 10 до 22 грудня.

Країни-сусіди Північної Корея, як також більшість світової спільноти висловили серйозне занепокоєння щодо рішення КНДР кажучи, що це справді замасковане випробування балістичної ракети, що є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну здійснювати будь-які запуски ракет дального радіусу дії з використанням балістичних технологій.

У вівторок, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун також висловив глибоку стурбованість з приводу запуску кажучи, що це посилить напруження у регіоні. Він закликав Пхеньян переглянути своє рішення і припинити всю діяльність пов’язану з програмою виготовлення балістичних ракет.

Речник Міністерства закордонних справ Китаю, який є головним союзником КНДР, закликав Пхеньян «діяти розсудливо» і не вдаватися до заходів для загострення ситуації не лише на Корейському півострові, але і у всьому регіоні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG