Спеціальні потреби

КНДР погрожує Південній Кореї "фізичними контрзаходами"


Північна Корея погрозила Південній Кореї «рішучими фізичними заходами», якщо Сеул візьме безпосередню участь у новій резолюції ООН, яка передбачає посилення санкцій проти Пхеньяна.

У заяві, оприлюдненій у п’ятницю північнокорейським Комітетом мирного возз’єднання батьківщини попереджається, що КНДР вважає санкції ООН рівнозначними оголошенню війни проти Пхеньяна. У заяві також зазначається, що Пхеньян має намір припинити діалог з всіма сторонами у справі денуклеаризації Корейського півострова.

У середу Рада Безпеки ООН одноголосно засудила грудневий запуск північнокорейської ракети, називаючи це порушенням діючих санкцій, які забороняють КНДР розвивати ракетну та ядерну технологію.

У четвер Північна Корея заявила про намір провести "ядерне випробування високого рівня", спрямоване проти її "запеклого ворога" – США і здійснити чергові запуски ракет.

Білий дім засудив наміри КНДР і назвав їх "непотрібною провокацією".
В минулому Північна Корея провела два ядерні випробування: у 2006 та 2009 роках. При цьому Пхеньян не уточнив, коли саме планує здійснити третє випробування.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG