Спеціальні потреби

Міністр закордонних справ КНР закликає до спокою


Морські навчання ВМС США і Південної Кореї
Морські навчання ВМС США і Південної Кореї

Китай закликає всі сторони, причетні до напруження на Корейському півострові, щоб вони уникали загострювання ситуації. Саме тепер Сполучені Штати і Південна Корея закінчують великі морські навчання в Жовтому морі.

Проте службовці Міністерства оборони Південної Кореї заявили в середу, що вони вже ведуть розмови про нові великі морські навчання зі Сполученими Штатами, які мали б відбутися ще цього місяця. Водночас Південна Корея планує свої артилерійські навчання наступного тижня.

За повідомленням південнокорейського інформаційного агентства Йонхап, військове командування каже, що одне з навчань мало б відбутися неподалік острова, який розташований на південь від спірного морського кордону, що розділяє обидві корейські держави в Жовтому морі. Минулого тижня Північна Корея обстріляла з артилерії інший острів у час, коли південнокорейські війська вели подібні навчання, серед іншого, стріляючи у води, претензії на які висувають обидві корейські держави.

Тимчасом у Пекіні, за повідомленням інформаційного агентства Сіньхуа, міністр закордонних справ КНР Ян Цзечі заявив, що всі сторони повинні «зберігати спокій і бути стриманими». Він найвищий рангом китайський представник, який коментував кризу між Північною і Південною Кореями.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG