Спеціальні потреби

Карантин у французькому селі Блекур, 29 березня 2020 (REUTERS/Pascal Rossignol)
Карантин у французькому селі Блекур, 29 березня 2020 (REUTERS/Pascal Rossignol)

Головне про коронавірус. 29 березня

Кількість заражених COVID-19 у світі перевищила 700 тисяч. За кількістю інфікованих людей лідирує США - понад 132 тисячі.

  • Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 перевищила 700 тисяч в усьому світі, померли понад 33.5 тисяч людей.
  • За кількістю інфікованих людей лідирує США - 132 тисячі.
  • В Італії налічують найбільше смертей від пандемії - 10,779.
  • В Іспанії зафіксували найбільше зростання смертності від пандемії, а в Японії - рекордна кількість випадків інфікування за один день.
  • В Україні підтвердили 418 випадків COVID-19, 9 людей померли, а у Києві всі нові хворі - віком до 40 років

Як пережити самоізоляцію? Астронавти діляться досвідом

Як пережити самоізоляцію? Астронавти діляться досвідом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

Життя у США в умовах карантину – розповіді українців

Ми розпитали українців із різних міст США про те, як вони живуть в умовах карантину

Олена, Колорадо Спрінгс, штат Колорадо

Є вимога лишатись вдома, піти можна лише у продуктовий супермаркет або в аптеку, також дозволені прогулянки парком за умови, якщо ви будете дотримуватись дистанції з іншими людьми.

Дарія, Сан-Хосе, штат Каліфорнія

Люди вже не так активно скуповують продукти, запускають людей дозовано і, в принципі, вдається зберігати дистанцію між людьми.

Рита, Джерсі-Сіті, штат Нью-Джерсі

Скрізь по місту розвішані плакати, які рекомендують дотримуватись відстані близько 6 футів (1.2 метри) та, бажано, сидіти вдома. Також це дуже гарний час відвідати Мангеттен для того щоб зробити фото на Таймз-Сквер без людей.

Роман та Анатолій. Власники кав'ярні Caffeine Lakewood у Клівленді, Огайо

Ми маємо можливість доставляти їжу додому або продавати на виніс, але через те зменшилась кількість людей, які працюють в офісах, нас бізнес зазнає великих втрат. Приблизно на 80% знизились наші продажі.​

Читайте більше тут

Папа Римський підтримав заклик Генсека ООН до глобального припинення вогню

Папа Римський Франциск в неділю підтримав заклик генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша до глобального припинення вогню, щоб світ міг сконцентруватися на боротьбі з пандемією коронавірусу.

Через запроваджений в Італії карантин понтифік звернувся з щотижневим недільним благословенням з папської бібліотеки, а не з вікна собору Святого Петра. У своїй промові папа Франциск згадав звернення, з яким Гутерріш виступив на віртуальній прес-конференції в понеділок.

Заявивши, що хвороба не знає кордонів, Франциск закликав всіх «припинити войовничу ворожість в будь-якій формі і сприяти створенню коридорів для гуманітарної допомоги, дипломатичним зусиллям, а також приділяти увагу людям, які опинилися в ситуації значної вразливості».

Читайте більше тут

США може мати кілька мільйонів випадків зараження коронавірусом - Фаучі

Директор Національного інституту з алергії та інфекційних захворювань, один з очільників оперативної групи Білого дому по боротьбі з коронавірусом Ентоні Фаучі попереджає, що COVID-19 може вразити мільйони американців, помре від хвороби від ста до двохсот тисяч людей. Про це Фаучі сказав в інтерв’ю програмі CNN «Обличчям до нації».

Фаучі неодноразово закликав, щоб режим соціального дистанціювання тривав довший час. В недільному інтервю він сказав, що можливість зняття цих обмежень залежатиме від того, наскільки швидко стануть доступними тести, які можуть підтвердити діагноз вже за 15 хвилин.

«Не йдеться про тижні. Завтра це не станеться, і вже точно це не відбудеться наступного тижня», – сказав Фаучі. Він каже, перед тим, як знімати обмеження на спілкування, треба дочекатись сповільнення динаміки розповсюдження вірусу.

Читайте більше тут

Більше

XS
SM
MD
LG