Спеціальні потреби

Карантин у французькому селі Блекур, 29 березня 2020 (REUTERS/Pascal Rossignol)
Карантин у французькому селі Блекур, 29 березня 2020 (REUTERS/Pascal Rossignol)

Головне про коронавірус. 29 березня

Кількість заражених COVID-19 у світі перевищила 700 тисяч. За кількістю інфікованих людей лідирує США - понад 132 тисячі.

  • Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 перевищила 700 тисяч в усьому світі, померли понад 33.5 тисяч людей.
  • За кількістю інфікованих людей лідирує США - 132 тисячі.
  • В Італії налічують найбільше смертей від пандемії - 10,779.
  • В Іспанії зафіксували найбільше зростання смертності від пандемії, а в Японії - рекордна кількість випадків інфікування за один день.
  • В Україні підтвердили 418 випадків COVID-19, 9 людей померли, а у Києві всі нові хворі - віком до 40 років

Законодавці-демократи закликають до додаткових виплат американцям у зв’язку з коронавірусом

Низка законодавців-демократів представили пропозиції виплатити американцям додаткові суми допомоги після прийняття закону, який серед іншого, вже передбачає виплату 1200 доларів більшості дорослих американців та 500 доларів на дитину. Міністр фінансів Стів Мнучин обіцяє, що американці отримують цю допомогу вже за три тижні.

Оглядачі кажуть, можливість додаткових виплат буде залежати від того, як швидко США вдасться подолати епідемію коронавірусу.

Тим часом, демократи вже готують наступний законопроект про допомогу американцям у зв’язку з коронавірусом. У понеділок у Палаті представників демократи запропонували законопроект, який передбачає 1500 доларів одноразової виплати як на дорослу людину, так і на дитину. «Я не думаю, що ми завершили прямі виплати», - заявила під час прес-конференції у четвер спікерка Ненсі Пелосі.

Читайте більше тут

У США вже 124 тисячі хворих на COVID-19, в Італії - понад 10 тисяч смертей

Станом на 29 березня, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19 сягнула 680 тисяч в усьому світі, померли понад 31 тисяча людей. За кількістю інфікованих людей лідирує США - 125 тисяч.

В Італії налічують найбільше смертей від пандемії - понад 10 тисяч, там інфіковано 92 тисячі людей. А в Іспанії за добу зафіксували найбільший стрибок смертності - 832 пацієнти із коронавірусом померли, й загальна кількість смертей перевищила 6.5 тисяч.

Найскладніша ситуація у Сполучених Штатах склалась в 8-мільйонному Нью-Йорку. Там зафіксовано 31 тисячу заражених і 672 смерті. Центри із контролю та попередження хвороб закликали жителів штатів Нью-Йорк, Нью-Джерсі та Коннектикут утриматись від не життєво необхідних подорожей країною, щоб зупинити поширення інфекції в інших штатах.

Читайте більше тут

Іспанська принцеса померла від COVID-19

Двоюрідна сестра іспанського короля Філіпа VI, принцеса Марія Тереза, померла від коронавірусної інфекції. Їй було 86 років, це перша жертва пандемії COVID-19 серед представників королівських родин Європи.

Про смерть Марії Терези повідомив її молодший брат, принц Сикст Генріх Бурбон-Пармський. Родина Пармських Бурбонів є молодшою гілкою іспанської королівської родини.

Читайте більше тут

Нідерланди відкликають пів мільйона неякісних масок із Китаю

Близько 600 тисяч масок стандарту FFP2, переданих до лікарень у Нідерландах, були відкликані після випробувань, які показали, що вони не захищають обличчя або мають несправні фільтри. Нещодавно Нідерланди купили в Китаї 1.3 мільйона масок.

У четвер Іспанія заявила, що поверне назад до Китаю 640 тисяч наборів для швидкого виявлення вірусу, адже їхня ефективність виявилась на рівні 30%.

Читайте більше тут

Більше

XS
SM
MD
LG