Спеціальні потреби

Лідери Західної Африки повідомлять про становище в Кот д’Івуарі


Прихильники Алласана Уаттара в Абіджані
Прихильники Алласана Уаттара в Абіджані

Президенти групи країни Західної Африки готові ознайомити лідера Нігерії зі своїми зусиллями чинення тиску на президента Кот д’Івуару Лорана Ґбагбо, щоб він подав у відставку.

Президенти Беніну, Кабе-Верде і Сьєрра-Леоне, як передбачається, матимуть зустріч у середу з президентом Нігерії Ґудлаком Джонатаном в Абуджі. Нігерійський керівник також очолює Економічне співтовариство країн Західної Африки (ECOWAS), яке вважає, що Ґбагбо мусить подати у відставку, якщо не хоче, щоб проти нього застосовано військові заходи.

Президенти Беніну, Кабо-Верде і Сьєрра-Леоне зустрілися з Ґбагбо в його президентському палаці у вівторок і вимагали, щоб він визнав результати виборів, які відбулися минулого місяця. Міжнародна громадськість визнає його суперника Алласана Уаттара переможцем виборів у Кот д’Івуарі.

Делегація не зробила заяви після зустрічі у вівторок ввечері з паном Уаттара. Президент Беніну Боні Яї сказав лише, що все відбулося добре.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG