Спеціальні потреби

Іран запрошує західних дипломатів відвідати іранські ядерні об’єкти


Один із ядерних об’єктів Ірану
Один із ядерних об’єктів Ірану

Іран підтвердив запрошення іноземних дипломатів відвідати іранські ядерні установки, але, за всіма ознаками, серед запрошених немає американських офіційних осіб.

Представник Міністерства закордонних справ Ірану заявив у вівторок, що запрошення передано представникам деяких країн Європейського Союзу, групі неприєднаних країн і декому з постійних членів Ради Безпеки ООН та Німеччині.

Він сказав, що представники тих країн були запрошені відвідати ядерні об’єкти перед тим, як наприкінці цього місяця в Туреччині відбудуться переговори шести країн у справі ядерної програми Ірану.

Представник МЗС Ірану не сказав конкретно, чи Сполучені Штати отримали запрошення, але раніше інформаційне агентство Ассошіейтед Пресс заявило, що США, як здається, не були запрошені. Сполучені Штати належать до найрізкіших критиків ядерної програми Ірану.

Інформаційне агентство також повідомило, що іранський посланник Алі Ашгар Солтаніє запропонував заплатити всі витрати обраних дипломатів, які 15 і 16 січня відвідають ядерні об’єкти в Ірані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG