Спеціальні потреби

Ахмедінеджад: санкції проти Ірану лише збільшать його рішучість


Президент Ірану Махмуд Ахмедінеджад заявив, що загроза санкцій з приводу ядерної програми його країни лише зробить Іран рішучішим щодо потреби продовження програми.

Ахмедінеджад заявив в суботу, що міжнародний тиск на Іран не може зупинити поступу Ісламської республіки і мотивації її народу. Він зробив цю заяву в телевізійній промові в південноіранському місті Сирджан.

Президент Барак Обама закликає членів Ради Безпеки ООН схвалити четвертий раунд санкцій проти Ірану з приводу його ядерної діяльності.

Президент Ахмедінеджад заявив в суботу, що президент Обама не запровадив реальних змін у відношенні до Ірану, не зважаючи на обіцянки вести активнішу політику.

Сполучені Штати та їх союзники запідозрюють Іран у тому, що він збагачує уран для виготовлення ядерної зброї, проте Ісламська республіка заперечує це звинувачення.

У промові в суботу президент Ахмедінеджад також застеріг Ізраїль від проведення ще однієї військової операції в секторі Газа, кажучи, що така агресія дорого обійдеться Ізраїлеві.

Тимчасом газета «Волл-стріт джорнел» повідомила, що Міжнародне агентство з атомної енергії і службовці західних розвідувальних агентств ведуть розслідування в справі того, як іранська фірма зуміла отримати спеціальне устаткування для збагачення урану.

В опублікованій в суботу статті американська газета посилається на неназваних офіційних осіб, які кажуть, що іранська компанія, тісно пов’язана з іранською ядерною програмою, придбала надзвичайно важливі клапани та інші прилади, незважаючи на санкції, які мали запобігти передачі саме такої техніки Іранові.

Офіційні особи кажуть, що це устаткування виготовила французька компанія, яка до грудня минулого року була власністю американського індустріального конгломерату Тайко Інтернешенл. Французька і американська компанії заявили газеті, що їм нічого не відомо в цій справі.

У статті сказано, що Міжнародне агентство з атомної енергії розпочало слідство після отримання електронного листа, в якому сказано, що до Ірану надсилається незаконне устаткування через посередника, який представляє китайську компанію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG