Спеціальні потреби

США звинуватили Пекін у дестабілізації регіону Південно-Китайського моря


Чак Гейґел, міністр оборони США
Чак Гейґел, міністр оборони США

Міністр оборони Чак Гейґел заявив, що дії Китаю загрожують довгостроковому розвитку цього регіону.

Міністр оборони США Чак Гейґл звинуватив Китай в дестабілізації регіону Південно-Китайського моря, заявивши, що дії Пекіна загрожують його довгостроковому розвитку.

Про це він заявив у промові в суботу на щорічному саміті «Діалоги в Шангрі-Ла», який проходить у Сінгапурі. Участь у зібранні беруть представники оборонних відомств США і країн Південно-Східної Азії.

Гейґел заявив, що Вашингтон «не відвертатиме очей» при загрозі міжнародному порядку.

Він зазначив, що останніми місяцями Китай зробив низку дестабілізуючих, односторонні кроків, які підтверджують його претензії у Південно-Китайському морі.

«США рішуче виступають проти використання будь-якою нацією залякувань, примусу чи погроз застосувати силу з метою відстояти такі претензії", - додав він, згадавши про засоби, якими Китай стверджує свої територіальні права на деякі райони у Південно-Китайському морі.

Форум проходить на фоні загострення напруги між Китаєм, В'єтнамом і Філіппінами. Стосунки Китаю з Японією також ускладнилися через суперечку довкола островів у Східно-Китайському морі.

Міністр оборони США закликав до мирного вирішення міжнародних суперечок.

Саміт дав можливість представникам країн регіону зустрітися в намаганнях подолати напруження.


Дивіться: Росія і Китай підписали газовий контракт на 30 років
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG