Спеціальні потреби

Горбачов заявив, що Путін не врятує Росію


Михайло Горбачов
Михайло Горбачов

Колишній лідер Радянського Союзу Михайло Горбачов остеріг, що в разі обрання прем’єр-міністра Володимира Путіна президентом Росії, політичне заворушення в країні лише посилиться.

Виступаючи перед студентами Міжнародного університету у Москві Горбачов заявив, що Путін «вичерпав» свій потенціал як лідер. Він також сказав, що Путіну буде важко змінити курс країни, зокрема тому, що він оточений лише своїми однодумцями і соратниками.

Горбачов заявив, що Росія потребує «систематичних змін, а не лише тимчасових заходів чи спорадичних ініціатив». Він остеріг, що якщо реформи не будуть швидко запроваджені, громадське невдоволення може вилитися на вулиці російських міст протестами, як це було під час Арабської весни в країнах Близького Сходу.

Колишній радянський лідер і лауреат Нобелівської премії миру, який відомий своєю політикою «відкритості» та «перебудови», спочатку підтримував Путіна, проте останнім часом дедалі частіше піддає його критиці за неспроможність керувати країною.

Загально вважається, що Путін вийде переможцем на березневих президентських виборах у Росії, незважаючи на масові мітинги, які часто організовує опозиція.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG