Спеціальні потреби

У Каїрі проходить масова акція протесту


Десятки тисяч людей, переважно прихильників ісламістів, вийшли у п’ятницю на площу Тагрір у Каїрі, щоб висловити протест проти тимчасових військових правителів Єгипту. Єгиптяни вимагають від них передачі влади в руки цивільного уряду, і закликають Вищу військову раду оприлюднити офіційні результати другого туру президентських виборів.

Центральна виборча комісія Єгипту відклала заплановане на четвер оголошення результатів голосування кажучи, що потребує більше часу для розслідування звинувачень обох кандидатів у шахрайстві.

Представники «Братів-мусульман» попередили про протистояння між народом і Вищою військовою радою якщо їхнього кандидата - Мохаммеда Морсі - не буде оголошено переможцем.

Як Морсі, так і колишній прем’єр-міністр Єгипту Ахмед Шафік заявляють про свою перемогу, і прихильники обох чоловіків погрожують ударом-відповіддю в разі поразки їх кандидата.

За повідомленням інформаційної агенції MENA, ЦВК можливо оприлюднить офіційні результати виборів президента у суботу або неділю.

Минулого тижня Вища військова рада розпустила парламент після рішення Конституційного суду про нелегітимність його обрання. Досі військові правителі Єгипту зберігають за собою широкі повноваження у питаннях законодавства.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG