Спеціальні потреби

Влада Єгипту зняла заборону на виїзд з країни 7 американцям


Державний секретар США Гілларі Клінтон
Державний секретар США Гілларі Клінтон

Влада Єгипту скасувала заборону на виїзд з країни 7 американським продемократичним активістам, яких звинувачено у незаконній діяльності на території країни та отриманні фінансування з-за кордону. Ця справа викликала напруження у відносинах між Каїром та Вашингтоном.

За повідомленнями, американці, над якими розпочато судовий процес, можуть залишити країну. Один з підсудних Сем ЛаГуд є сином міністра транспорту США.

Деякі з американських активістів знайшли притулок у приміщенні посольства США в Каїрі. 9 інших американців, яким також пред’явлено обвинувачення у незаконній діяльності, покинули територію Єгипту ще до проголошення заборони на виїзд.

Державний секретар США Гілларі Клінтон привітала повідомлення про те, що американці можуть залишити Єгипет, проте вона не підтвердила інформацію про офіційне скасування заборони на виїзд. Виступаючи у середу перед американськими законодавцями, Клінтон сказала, що Вашингтон і Каїр ведуть переговори щодо розв’язання конфліктної ситуації.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG