Спеціальні потреби

Коаліційні сили завдали ударів екстремістам «Фронту аль-Нусра»


Сили «Фронту аль-Нусра» неподалік кордону між Ліваном і Сирією
Сили «Фронту аль-Нусра» неподалік кордону між Ліваном і Сирією

Організація, яка займається моніторингом конфлікту в Сирії, повідомила, що очолені США коаліційні сили провели вночі повітряні удари проти двох екстремістських угрупованнях, тимчасово відвертаючи увагу від «Ісламської держави».

Базована у Великобританії організація Syrian Observatory for Human Rights заявила, що атаки у середу і четвер були скерован і проти «Фронту аль-Нусра» в провінції Ідліб, що в північно-західному районі Сирії. Ці повітряні удари лише вдруге були скеровані проти пов’язаних з «Аль-Кайдою» угруповань з часу повітряних операцій проти «Ісламської держави», які розпочалися у вересні.

Минулого тижня в тому самому районі «Фронт аль-Нусра» здобув чималі успіхи у боротьбі з підтримуваними Заходом поміркованими сирійськими повстанцями.

Організація Syrian Observatory for Human Rights також повідомила в четвер, що інше екстремістське угруповання Ahrar al-Sham уперше піддано ударам неподалік кордону з Туреччиною.

Щоденні авіаудари коаліційних сил у північному і східному районах Сирії переважно зосереджені проти угруповання «Ісламська держава».

Охоплена трирічним громадянським конфліктом Сирія тепер загрожена з боку радикального угруповання «Ісламська держава», що намагається поширити свої впливи в Сирії та Іраку.

У середу ввечері по іракському телебаченню показано, як урядові війська ведуть бої з екстремістами «Ісламської держави» у районі неспокійного міста Бейджі, що на північ від Багдада. Розташований неподалік найбільший в Іраку нафтопереробний завод від червня знаходиться під контролем ісламістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG