Спеціальні потреби

Ірак на порозі нової громадянської війни


Ісламісти здобувають нові території та погрожують піти на Багдад.

У зв’язку з напруженням в Іраку, Сполучені Штати переправляють авіаносець Джордж Буш з Аравійського Моря до Перської затоки. За словами представника Пентагону, це додасть додаткові ресурси у випадку, якщо виникне необхідність захистити життя американських громадян та інтересів в регіоні. Авіаносець супроводжуватимуть крейсер та міноносець.

Тим часом, десять людей загинуло, і 21 особа отримали поранення у результаті вибуху замінованого автомобіля у центрі Багдада. За словами очевидців, вибух стався поряд з крамницею, що продає військову форму. У зв’язку з активізацією ісламських бойовиків, які захопили значну територію на півночі, країна опинилась на межі чергового громадянської війни.

Папа Римський закликав до миру в Іраку та помолився за жертв збройного протистояння. У недільній промові, Франциск висловив стурбованість, зокрема, долею християн, які вимушені залишати свої домівки у зв’язку з ескалацією насильства.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG