Спеціальні потреби

Ірак: бойовики захопили урядові будівлі в Мосулі


Мешканці захопленого ісламістами Мосула втікають до Курдистану
Мешканці захопленого ісламістами Мосула втікають до Курдистану
Бойовики з ісламістського угруповання «Ісламська держава Іраку й Леванту» взяли під контроль друге найбільше місто Іраку – Мосул, що за приблизно 350 кілометрів на північ від Багдада.

За даними влади провінції Нінава, адміністративним центром якої є Мосул, після збройних сутичок, бойовики, протягом ночі, відтіснили зі своїх позицій поліцію і військових.

У повідомленні зазначається, що десятки озброєних ісламістів штурмували урядові будівлі, зайняли поліцейські відділки й звільнили з вʼязниць декого з раніше засуджених.

Іракські сили безпеки намагаються приборкати бойовиків у кількох частинах країни. Кілька місяців тому, ісламісти захопили місто Фаллуджа.

За даними ООН, цього року внаслідок насильства в Іраку загинуло приблизно 4 500 людей.

З огляду на події в Мосулі премʼєр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі закликав парламент оголосити у країні надзвичайний стан.

Бойовиків угруповання «Ісламська держава Іраку й Леванту» повʼязують з терористичною мережею аль-Каїдою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG