Спеціальні потреби

КНР придушила спробу здійснити в країні «жасминову революцію»


КНР придушила спробу здійснити в країні «жасминову революцію»
КНР придушила спробу здійснити в країні «жасминову революцію»

Китайські власті швидко розправилися з поміщеними в Інтернеті закликами до проведення продемократичної «жасминової революція, на зразок хвилі акцій, які прокотилися Близьким Сходом.

У країні затримано низку активістів, збільшено кількість розгорненої на вулицях міліції та цензуровано повідомлення он-лайн про плановані протести у Пекіні, Шанхаї та 11 ін́ших великих містах.

Поки що невідомо, хто відповідальний за спробу мобілізувати китайських протестувальників, проте чимало повідомлень походить зі закордонних веб-сайтів експатрійованих дисидентів.

Китайські власті обмежили висвітлення ЗМІ антиурядових демонстрацій, які спалахнули спочатку у Тунісі як «Жасминова революція», і відтак поширились на Єгипет і Близький Схід. Влада також заблокувала в Інтренеті слово «жасминовий» у пошуковиках.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG