Спеціальні потреби

"Не може бути миру без справедливості", - голова Європейської ради Шарль Мішель відвідав Бородянку


Голова Європейської ради Шарль Мішель у Бородянці, 20 квітня 2022. Twitter @CharlesMichel
Голова Європейської ради Шарль Мішель у Бородянці, 20 квітня 2022. Twitter @CharlesMichel

Голова Європейської ради Шарль Мішель 20 квітня перебуває в Україні. Про свій візит високопосадовець повідомив у Twitter. "У серці вільної і демократичної Європи", - написав Мішель, прибувши до Києва із неоголошеним візитом, підкреслює Reuters.

Зокрема, Мішель відвідав звільнену від російських війск Бородянку, а також він проведе переговори з керівництвом України про взаємодію ЄС та Києва, допомогу європейських країн Україні та перспективи вступу цієї країни до Євросоюзу, пише "Радіо Свобода".

18 квітня президент України Володимир Зеленський передав голові представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС, що є основою для прийдешнього висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС.

Від початку війни Росії, до Києва приїжджали інші європейські лідери, зокрема, британський прем'єр Борис Джонсон та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Напередодні президент США Джо Байден провів розмову з союзниками щодо допомоги Україні, під час якої лідери висловили підтримку Україні а також обговорили зусилля з того, щоб "завдати значних економічних витрат Росії, щоб притягнути її до відповідальності, повідомляв "Голос Америки".

В розмові взяли участь прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішида, генсек НАТО Єнс Столтенберґ, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Іоганніс та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Російська називає свої воєнні дії в Україні від 24 лютого "спецоперацією" з "демілітаризації".

У статті використано матеріали Reuters, "Радіо Свобода"

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG