Спеціальні потреби

Попередник Обами став будівельником у Африці


У вівторок у Вашингтоні розпочинається конференція на тему поступу у боротьбі з ВІЛ-інфекцією. Учасники зустрічі будуть обговорювати ефективність програми «Надзвичайний план боротьби зі ВІЛ-СНІД», яку у 2003-му році заснував тоді ще президент США Джордж Буш.

Передавши важелі управління країною Бараку Обамі у січні 2009 року, Буш продовжив займатися цією справою. У ці дні він, разом з дружиною, Джордж Буш перебуває в Африці з черговою благодійною місією.

Разом з іншими волонтерами колишній президент США допомагає відремонтувати клініку, що спеціалізується на ранній діагностиці раку шийки матки у другому за величиною місті Замбії, Кабве.
На сьогодні Джордж Буш допоміг зібрати 85 мільйонів доларів на боротьбу з раком шийки матки в країнах Африки.
У Замбії Буш та його дружина Лора відвідали сиротинець, чимало мешканців якого народилися з вірусом імунодефіциту. Своїм життям ці діти певним чином завдячують президентові Бушу, який у 2003 році ініціював багатомільярдну програму допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІДОМ у країнах Африки.

Шлях, яким пішов Джордж Буш після закінчення президентського терміну, проклали його попередники. Так, президент Білл Клінтон залишив офіс з підмоченою репутацію через роман з практиканткою. Однак, його масштабна благодійна діяльність, як наприклад спільна з Джорджем Бушем-старшим кампанія збору коштів на допомогу жертвам цунамі в Азії, допомогла відбілити позитивний імідж Клінтона.

А у випадку Джиммі Картера, його пост-президентська діяльність на поширення демократії та боротьбу з інфекційними хворобами, взагалі, на погляд експертів, перевершила його президентські досягнення.
XS
SM
MD
LG