Спеціальні потреби

У Білорусі міліція побила опозиційного лідера


У Білорусі міліція побила опозиційного лідера
У Білорусі міліція побила опозиційного лідера

Білоруські дисиденти кажуть, що поліція розігнала учасників протесту у неділю увечері в центрі Мінська і побила опозиційного лідера. Це сталося лише за кілька хвилин до закриття виборчих пунктів під час виборів президента Білорусі.

Речник опозиційного кандидата Володимира Некляєва сказав, що 64 літнього поета забрали непритомного, з пораненою головою, до лікарні.

Багато прихильників Некляева направлялися до Жовтневої площі в центрі Мінська для участи в протесті проти порушень допущених під час президентських виборів. Ще заздалегідь до голосування, критики теперішнього президента Олександра Лукашенка передбачали можливість значних відхилень від виборчих норм і пообіцяли що після закриття виборчих пунктів вони будуть протестувати.

Теперішній президент Олександр Лукашенко прийшов до влади у 1994 році і на Заході його вважають диктатором. Він вже четвертий раз кандидував на цю посаду, змагаючись проти 9 опонентів. Лукашенко пообіцяв заблокувати будь-які демонстрації і заявив репортерам, що протестів не буде.

Екзит-поли вказують на те, що він отримав 75 відсотків голосів виборців.

Згідно з попередніми даними проурядових дослідницьких центрів, оприлюднених в другій половині дня в неділю, у виборах в Білорусі взяло участь 80 відсотків із 7 мільйонів громадян із правом голосу.

У Білорусі, з її 10 мільйонами населення, уряд Лукашенка заборонив будь-які незалежні мас-медіа, а багатьох вільнодумних журналістів і політичних лідерів було ув’язнено.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG