Спеціальні потреби

Користувачі нарікають на дефекти Ай-фона-4


Немало власників нового Ай-фона-4 нарікають на серію дефектів в апараті. Наприклад, якість сигналу залежить від того, під яким кутом людина тримає телефон.

Розповідають, що на зорі існування компанії Apple її керівник Стів Джобс заохочував інженерів навіть начиння комп’ютера робити гарнішим, хоча мало хто туди зазирає.

«Дизайн понад усе». Керівник компанії Apple Стів Джобс здійснив справжню революцію, змінивши вигляд і функціонування електронних пристроїв. Новий Ай-фон-4 - не виняток. Про цього Джобс сказав, що він - одна з найдосконаліших, одна з найкрасивіших речей, які коппанія будь-коли створила».

Мільйони погодилися. У перші дні Apple продавав шість Aй-фонів щосекунди. Однак так само швидко поширилися чутки про недоліки телефона.

Власники новомодного ґаджету жартували: Він такий приємний на дотик, що не працює, коли тримаєш його в руках.

Сам Стів Джобс на критику спершу порадив не тримати телефон під кутом. А потім Apple пояснив, що низька якість сигналу – це не проблема дизайну, а недоліки програмного забезпечення. Але тисячі обурених покупців та журнал захисту споживачів Джобсу не повірили.

А редактор відділу електроніки журналу Консюмер ріпорт (Consumer Report) Майк Гікас прямо заявив:

«Це - дефект дизайну, який має бути виправлений. Ми не будемо рекомендувати цей телефон доти, доки Apple його не виправить».

Реагуючи на скарги, Apple провів прес-конференцію, на якій Стів Джобс визнав, що пристрій не досконалий, але водночас наголосив, що проблеми з антенами мають не тільки Ай-фони. За словами Джобса, інші телефони також втрачають прийом, якщо торкатись антени. Як тимчасове рішення Apple пропонує безкоштовно спеціальний футляр для захисту антени. Фірма також пропонує повернути гроші тим, хто такий футляр уже купив, так само як вона готова прийняти назад за повну ціну всі Ай-фони-4 від незадоволених власників.

«Ми переглянемо це питання у вересні, щоби вирішити, продовжувати з цим – чи втілювати іншу ідею», – сказав він.

Джобс крім цього визнав, що остання модель також неправильно показує силу сигналу, і для подолання цього Епл пропонує нову версію програмного забезпечення. Водночас він засудив істерію в пресі з приводу недоліків:

«Все це роздуто до неймовірних розмірів. Так, є проблеми, але вони заторкують лише незначний відсоток користувачів!»

Від випуску в продаж найновішої моделі Ай-фонів три тижні тому у США, Британії, Франції, Німеччині і Японії їх продано більше трьох мільйонів. Наприкінці місяця вони з’являться в продажу ще у 18 країнах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG