Спеціальні потреби

У понеділок ввечері президенту України Леоніду Кучмі зробили операцію. - 2003-11-18


У понеділок ввечері президенту України Леоніду Кучмі зробили операцію. Хірургічне втручання знадобилося після того як йому раптово стало погано. За повідомленням прес-служби українського президента, після успішно проведеної операції стан здоров’я Леоніда Кучми, якому шістьдесят п’ять років, задовільний. Однак він продовжує перебувати на лікуванні в урядовій клініці "Феофанія". Леонід Кучма раптово занедужав у понеділок у другій половині дня, повідомляє пресс-служба президента. О пів на сьому вечора його госпіталізували. У результаті проведеного клінічного обстеження президенту поставили діагноз "гостра тонкокишечна непрохідність". Лікарі наполягли на терміновому оперативному втручанні.

За словами прес-секретяря президента Олени Громницької, у понеділок з 9 до 10 вечора Леоніда Кучму прооперували. Операція з розсічення фіброзних спайок очеревини, пройшла успішно. Прес-служба повідомляє, що ранній післяопераційний період протікає відповідно до характеру й обсягу оперативного втручання. Загальний стан президента України задовільний. Однак він продовжує перебувати на лікуванні в урядовій клініці "Феофанія".

Лікар київського інституту експериментальної хірургії назвав діагноз з яким госпіталізували Леоніда Кучму досить поширеним. За його словами, така хвороба майже у кожого третього хворого, якому роблять невідкладну операцію на органах травлення. Він сказав, що видужання залежить від гостроти хвороби та успішності проведення операції.

Прес-служба глави держави повідоляє, що незважаючи на хворобу Президент продовжує працювати. У вівторок Леонід Кучма підписав указ про призначення генеральним прокурором Геннадія Васильєва.

За словами представника президента в парламенті Олександра Задорожнього одужання Леоніда Кучми триватиме декілька тижнів. Він прогнозує, що хвороба глави держави негативно впливатиме на політичні процеси в країні. Задорожній вважає, що в країні буде невизначеність, щодо позиції президента з того чи іншого питання.

Поки що через хворобу перенесено офіційний візит глави держави до Сингапуру та Філіпін. Він планувався на 22-28 листопада. Нова дата візиту уточнюється дипломатичними каналами.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG