Спеціальні потреби

В секс-індустрії Індії посилили боротьбу з ВІЛ-СНІДом





«Секс тільки з презервативом» – це девіз близько чотирьох з половиною тисяч повій у районі південноіндійського міста Бангалор. З цим вони опинились у лавах тих, хто бореться проти дальшого поширення в країні ВІЛ-інфікованості і СНІДу, адже в Індії заражених, за підрахунками, є не менше двох з половиною мільйона.

Парваті є однією з 85 тисяч повій у південно-східному штаті Карнатака. За кожний «сеанс» вона отримує 2 долари, і на місяць у неї виходить близько 300, що набагато більше від 60 доларів, які вона заробляла в швацькій майстерні.

Парваті каже: «Мій чоловік кинув мене. Я стала повією, щоб протримати родину. Я нічого не знала про презервативи, тож займалася сексом без них».

Про презервативи Парваті дізналась місяць тому, коли товаришка привела її в громадський центр у Бангалорі. Тепер вона належить до чотирьох з половиною тисяч повій, що дотримуються гасла «Секс тільки з презервативом». Це гасло благодійної організації «Борука». Субсидована урядом програма, яка була започаткована п`ять років тому, сприяє поширенню знання про правила безпеки серед повій.

У центрі, набутими знаннями часто діляться самі повії. Вони отримують по 30 доларів на місяць за свою роботу.

Центр також проводить регулярні медичні перевірки і безкоштовно розповсюджує 50 тисяч презервативів щомісяця.

15% індійських повій ВІЛ-інфіковані. І схоже, урядова програма зменшення цієї статистики працює. За оцінками експертів, застосування презервативів зростає, і кількість інфікованих знижується.

Втім до 10% клієнтів відмовляються від використання презервативів. Іноді Парваті важко вмовляти клієнтів:

«Я стараюсь переконати їх погодитись на презервативи. Я розповідаю, що маю двох дітей і не маю чоловіка, і для мене важливо зберегти здоров’я. Але навіть з цим мені важко вмовити деяких».

Попри труднощі Парваті відчуває, що має більший контроль над власною долею, коли відмовляється від сексу без запобіжних заходів.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG