Спеціальні потреби

Пакистанські сили посилюють боротьбу з терористами


Пакистанські війська у неділю продовжили наступ на позиції бойовиків у Південному Вазірістані - регіоні, який межує з Афганістаном. Пакистанські солдати, під прикриттям бойових літаків, підбираються ближче до основного табору бойовиків.

Це лише другий день масштабної операції із зачистки бойовиків Талібану та аль-Кайди. Посадовці кажуть, що лише у перші двадцять чотири години цієї спецоперації було убито шістдесят бойовиків.

Речник пакистанської армії заявляє, що близько тридцяти тисяч солдатів з трьох боків стискають кільце навколо табору екстремістів яких, за попередніми підрахунками, може бути до десяти тисяч. Нинішню операцію вважають відповіддю бойовикам, котрі за останні два тижні провели ряд терактів, внаслідок яких загинуло більше 175 людей.

Тим часом у неділю на вулиці пакистанського міста Лагор вийшло близько двох тисяч жителів, які виступали проти військової операції в Південному Вазірістані, а також того, що вони називали втручанням США у внутрішні справи Пакистану. Мітинг протесту організувала ісламістська політична партія Джемаа-Ісламія. Демонстранти розмахували прапорами і вигукували анти-американські гасла. Вони також закликали війська США та НАТО залишити території Пакистану і Афганістану.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG