Спеціальні потреби

США розпочинають вакцинацію від вірусу H1N1





Жовтень вважають традиційним початком сезонного грипу. 27 американських штатів вже інформують про спалахи вірусу H1N1. Американський уряд розпочав інтенсивну програму вакцинації населення. У вівторок сотні тисяч доз вакцини проти вірусу свинячого грипу будуть доступні для широкого загалу. Втім, попри застереження Міністерства охорони здоров’я, американці не поспішають робити щеплення.

Цього тижня лікарі отримають 600 тисяч доз вакцини у формі спрею для носа і шість мільйонів доз для ін’єкцій. Ще 40-50 мільйонів доз надійдуть наступного тижня. Загальна кількість виготовленої вакцини становитиме 250 мільйонів доз.

У медичних закладах щеплення насамперед проводитимуть людям, які мають високий ризик захворіти свинячим грипом – це вагітні жінки, працівники медичної галузі, люди до 24-ох років, пацієнти із хронічними захворюваннями, такими як астма чи діабет.

Однак не всі американці ставляться серйозно до загрози, яку становить свинячий грип. Нещодавнє опитування свідчить, що шість із десяти американців не впевнені, чи зроблять щеплення. І чотири із десяти сімей не робитимуть вакцинації своїм дітям. Навіть деякі лікарі не рекомендують батькам поспішати із щепленням, кажучи, що поки що невідомо наскільки добре працює вакцина і як довго вона діє.

Тепер, коли мільйони доз вакцини будуть розповсюджені по всій країні – найскладнішим завданням може виявитися – переконати американців зробити щеплення.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG