Спеціальні потреби

У Посольстві України в США відзначили День незалежності





У вівторок Посольство України у Вашингтоні відзначало 18 років української незалежності. На подію, відзначення якої завжди відкладається у зв`язку з канікулами Конгресу у серпні, прийшло кілька сотень гостей, серед яких – і законодавці США, які говорили про важливість українсько-американських відносин для обох держав.

Так, у своєму виступі сенатор-республіканець із штату Індіана Ричард Луґар сказав:

«Відносини США з Україною є життєво важливими і стратегічними... Сполучені Штати бачать, що демократія і права людей дотримуються в обох державах. І сьогодні я хотів би сказати, що ми цінуємо таку послідовну і плідну співпрацю».

Тим часом в українському дипломатичному представництві наголошують на тому, що нова адміністрація президента Обами не лише продовжує співпрацю у вже початих проектах, але, як сказав посол України Олег Шамшур, й розвиває партнерство в нових напрямках:

«Дуже важливо, що було отримане відповідне підтвердження готовності працювати на основі Хартії про стратегічне партнерство. Не менш важливо те, що ми змогли вже запланувати цілий ряд конкретних кроків. Раніше я вже казав, що до кінця року ми проведемо інавгураційне засідання Комісії про двостороннє стратегічне партнерство. Мають пройти засідання цілого ряду робочих груп, зокрема нової робочої групи з енергетичної безпеки».

Деталі того, якої саме співпраці можна очікувати від американських конгресменів, і на що може розраховувати Україна, в інтерв’ю Голосу Америки відкрив конгресмен-республіканець із штату Пенсильванія Джим Ґерлак, який є членом групи прихильників України в Палаті представників США:

«Думаю, що від нової адміністрації можна очікувати активної співпраці в багатьох напрямках, як наприклад питання безпеки у регіоні, торговельні відносини, поглиблення розвитку відносин між українськими та американськими компаніями, починаючи від виробництва і закінчуючи питаннями охорони здоров’я. За останні роки між США та Україною налагодилася плідна співпраця і ми маємо цілу команду конгресменів, які готові й далі поглиблювати ці відносини. Гадаю, що для обох держав тут є чимало можливостей стратегічного партнерства. І вже на наступній сесії Конгресу ми спробуємо зосередити увагу законодавців саме на цих питаннях», - сказав конгресмен Ґерлак.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG