Спеціальні потреби

Сара Пейлін вкотре привертає до себе увагу





Губернатор штату Аляска, у минулому кандидат на посаду віце-президента США від Республіканської партії, Сара Пейлін, вкотре здивувала американців. Напередодні Дня незалежності вона оголосила, що залишає посаду губернатора за півтора роки до закінчення терміну. Чому саме – залишається малозрозумілим.

Несподіване оголошення Сара Пейлін зробила у рідному місті в оточенні родини.

«Я налаштована обрати правильний для Аляски - шлях, хоча і не традиційний і не зручний. Оскільки я не буду балотуватися на другий термін, я вирішила, що буде найкраще передати важелі управління моєму заступнику».

Сара Пейлін говорить, що залишить посаду в кінці липня. Чому вона це робить, залишилось малозрозумілим. Навіть досвідченим політичним оглядачам, таким як Кокі Робертс, важко пояснити, чим керується людина, про яку дехто припускає, що у неї з`явилися президентські амбіції.

«Це була дивна заява, в якій не було багато сенсу. Це не та заява, яку робить людина, яка планує боротися за президентське крісло».

Але саме вибори президента 2012 року, на думку багатьох, кінцева мета губернатора Аляски.

Сара Пейлін несподівано вистрибнула на політичну арену країни минулого літа, коли була обрана сенатором Джоном Маккейном кандидатом на посаду віце-президента США від Республіканської партії.

Для багатьох консервативних республіканців вона стала новим обличчям партії, на яке покладає великі надії у майбутньому. Але, одночасно Сара Пейлін стала об’єктом жартів. Через Її необачливі вислови вона не раз перетворилась на загальнонаціональне посміховисько. Крім цього, вона стала об`єктом слідств за можливе порушення нею етичних норм на посаді губернатора. Вона каже, що на юридичний захист у неї накопичилося рахунків на півмільйона доларів.

Заява Пейлін викликала чутки, що ФБР веде проти неї гучну справу. Саме бюро спростувало цю інформацію, поширену в Інтернеті. Пейлін та її адвокат обіцяють судові позови проти людей, які розповсюджують неправдиву інформацію про неї. На думку багатьох експертів, саме потік брехні та звинувачень примусили Пейлін залишити посаду губернатора.

Як каже журналіст Тод Пордум, певним чином вона втомилась від усього, вона втомилась від обов’язків губернатора, від критики на її адресу, як вдома та і загалом по країні.

Чимало експертів вважають, що самоусунення від обов’язків губернатора, нанесе шкоди Пейлін, якщо вона вирішить брати участь у наступних виборах президента. Щоправда, політика річ непередбачувана, а до виборів ще понад три роки.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG