Спеціальні потреби

Доля багатьох автосалонів в США - невизначена





Коли Боб Маґваєр та його дружина Марсі відкрили салон з продажу автомашин марки «Шевролет» у 1976 році, це був зовсім невеликий бізнес. В них працювало близько двох десятків працівників. Але ріс бізнес корпорації «Дженерал Моторс», зростали і їхні продажі. Незабаром родина Маґваєр відкрила ще пару автосалонів. Тепер, коли «Дженерал Моторс» подав на банкрутство, їхня доля залишається невизначеною.

Автосалон Маґваєрів - сімейний бізнес. Боб – директор, його дружина Марсі – головний бухгалтер, а син Майкл – президент. Як і багато інших американських автосалонів, бізнес Маґваєрів – частина життя маленького містечка. Але тепер їхнє майбутнє невизначене.

Загалом по країні минулого року зачинили свої двері дев’ятсот автосалонів. І це ще до того, як «Крайслер» та «Дженерал Моторс» оголосили про припинення контрактів з понад двома тисячами автосалонів.

Порівняно з минулим роком обсяг продажу нових машин в трьох автосалонах Маґваєрів, впав на п’ятдесят відсотків. Як говорить Боб, вони були вимушені максимально зменшити відсоток, який вони беруть за роботу, та витрати, і це серйозно позначилося на їхній благодійницькій діяльності.

Переживає не тільки сім’я Маґваєр. Переживають і їхні працівники.

Террі Моррісон є заступником менеджера з продажу:

«Я маю онуків, а також двох дітей, які все ще навчаються у коледжі. Я не можу заощаджувати на майбутнє. Все, що заробляю, витрачаю».

У грудні Маґваєри були вимушені скоротити тридцять відсотків працівників. Боб Маґваєр зазначив, що це вперше в історії його компанії, що йому довелося звільняти людей. Його дружина Марсі каже, що процес був болючим.

«Всі мають родини. Всі мають виплачувати гроші за будинки та хочуть, аби їхні діти отримали вищу освіту. Якщо ми не можемо забезпечити їх роботою, це дуже-дуже болісно».

Маґваєри кажуть, що продажі нових автомашин потрошку ростуть вгору. Марлен та Дейвід Томпсон купили новий позашляховик. Марлен - оптиміст:

«Не можна дивитися у минуле. Сподіваюся, що все буде добре. А якщо ж ні? Ну, що поробиш».

Що ж до оголошення захищеного банкрутства «Дженерал Моторс», то Маґваєри також залишаються оптимістами.

«Це сумно», каже Марсі, «що Джі-Ем подав на банкрутство. Але невизначеності стало менше. Думаю, що це – новий старт».



Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG