Спеціальні потреби

Індійці радіють Оскарами 'Мільйонера з нетрів'





Отримання «Мільйонером з нетрів» звання найкращого фільму року та сім інших премій Оскара для молодих акторів з найбідніших районів індійського міста Мумбаї сталo справжнім чудом. Дев’ятирічна Рубіна Алі, яка зіграла маленьку Латіку, та 10-річний Ашарудін Ісмал , який зіграв Саліма, були присутні на церемонії. Їхні ж родини, сусіди та друзі святкували надзвичайну подію дома.

Саме у найбідніших районах міста і розгортаються головні події фільму. Сирота Джамал за своє недовге життя пережив багато трагедій, але доля дала йому шанс, і він був готовий до цього. Джамал перемагає у конкурсі «Хто хоче бути мільйонером», відповівши на всі запитання ведучого. Ця казкова історія стала життєвою казкою для наймолодших акторів фільму. Їх родини живуть у нетрях Мумбаї, де сподівання на краще життя - єдине, що їм залишилось. Але їх брати, сестри, родичі та друзі повірили, що чудо можливе, коли побачили Рубіну та Ашарудіна на сцені театру в Лос-Анджелесі, де відбулася 81 церемонія нагородження преміями Оскара.

Її накраща подруга Саба разом з сестрою не пропустили жодної хвилини церемонії.

Говорить подружка Рубіни Алі Саба Гереші:

«Я дуже щаслива, що фільм отримав нагороду, і я сподіваюсь, що вони отримають багато інших. Ця нагорода дуже важлива для них, і вони її заслужили. Ми не можемо дочекатись, поки вони повернуться назад з нагородою».

Сусіди досі не вірять, що маленька Рубіна отримала найвищу нагороду в історії кіно. Сусід Сохаїл Кюреші:

«Ця дитина завжди тут, у нашій хаті, і неочікувано вона піднялась до таких висот. Я не можу в це повірити. Вперше в житті я бачу таке чудо і я дуже щасливий.»

У іншому індійському місті Ченай (колишній Мадрас), родина та друзі композитора Рахмана, який написав музику до фільму, також не могли відірватись від екрана телевізора. Особливо поет Гюльзар, який написав слова однієї з пісень до фільму:

«Я був вражений. Мені перехопило подих, коли я почув його ім’я. Я думав, якби я туди поїхав, щоб сталось, я б плакав. Я дуже щасливий за нього».

Рахман відомий у Болівуді композитор, і з отриманням Оскара тепер завоював і Голівуд, що можливо відкриє йому та іншим творцям та акторам фільму нові творчі перспективи. А глядачам додасть віри у свої сили та у те, що доля дає людині шанс, треба лише уміло ним скористатись.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG