Спеціальні потреби

Вашингтон готується до інавгурації Барака Обами


Вашингтон активно готується до церемонії інавгурації новообраного президента США Барака Обами, яка відбудеться 20-го січня. За попередніми підрахунками, інавгурація обійдеться американським платникам податків принаймні у 150 мільйонів доларів і стане найдорожчою за всю історію США.

З державного бюджету на ці цілі виділено 49 мільйонів доларів. Решта грошей надійде з фонду Білого дому та кампанії Обами, яка проводила окрему акцію збору коштів саме для цієї події. Однією з найбільших статей витрат у бюджеті є оплата заходів безпеки та транспортні витрати.

Передбачають, що на інавгурацію у Вашингтон прибудуть декілька мільйонів людей. Вже у неділю перед пам`ятником Лінкольну відбудеться безкоштовний концерт, який відкриє новообраний президент і у якому візьмуть участь відомі музичні зірки.

Сама інавгуарація відбудеться у вівторок, коли Барак Обама та його віце-президент Джосеф Байден перед Капітолієм складуть присягу, після чого лімузин Обами очолить урочистий парад до його нової резиденції -- Білого дому. Завершаться святкові заходи у середу у Національному соборі.

XS
SM
MD
LG