Спеціальні потреби

Крим «за» незалежність Абхазії і Південної Осетії


Наслідувати приклад Венесуели, Білорусі і Нікарагуа. Таке пропонує Верховній Раді України Кримський парламент. На своїй сесії у середу депутати автономії розглядали грузинське питання і вирішили вимагати від Верховної Ради визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії. За відозву проголосували 79 депутатів із 90 присутніх. Кримські парламентарі висловили також схвалення діям Росії на Кавказі і засудили, як мовиться в зверненні, «агресію, розв`язану керівництвом Грузії».

Одностайне рішення Кримського парламенту на підтримку самопроголошених територій додало аргументів тим, хто вірить у горезвісний російський сценарій в Криму. Про реальність такого сценарію відкрито заговорив Президент України. В інтерв`ю «Associated Press» Віктор Ющенко звинуватив Росію у спробах дестабілізувати ситуацію в Україні через підтримку сепаратистів на півострові:

«Безумовно, такий сценарій є. Ми добре розуміємо, що для деяких наших партнерів нестабільність в Україні це як маслом змащений бутерброд».

Водночас глава держави додав, що «Україна велика і сильна країна. Повторити тут сценарій, аналогічний грузинському, не вдасться».

А тим часом Москва категорично відкидає наявність будь-яких претензій на українські території. «Ситуацію в Криму не можна порівнювати з ситуацією в Абхазії та Південній Осетії», – заявив днями російський Прем`єр Володимир Путін, назвавши розмови щодо можливого приєднання Криму до Росії провокаціями.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG