Спеціальні потреби

Триває візит Папи Римського до Сполучених Штатів


Відвідини Вашингтона Бенедиктом XVI-им співпали з його 81-им Днем народження, який глава Римо-католицької церкви відзначив у Білому домі. На галявині перед головним будинком країни Папу Римського вітала перша пара країни та тисячі віруючих.

На галявині перед Білим домом зібралось понад 13 тисяч бажаючих побачити Папу Римського. Президент Буш та перша леді країни познайомили понтифіка з віце-президентом Ричардом Чейні та спікером Палати представників Ненсі Пелосі.

Шану честі Бенедикту XVI-му віддали дівчата та хлопчики скаути. На честь папи відома сопрано Кеслін Баттл заспівала “Отче наш”.

Зустріч у Білому домі стала ювілейною 25-ою в історії зустрічей президентів США з главами Римо-католицької церкви. Ватикан та Вашингтон мають різні погляди на багато питань, такі як смертна кара, війна в Іраку, проблема Куби. Однак Президент Буш звертав увагу на спільне:

“Нам потрібне ваше гасло, за яким життя людини це святе”.

Бенедикт став другим папою, який відвідав Білий дім. Свій виступ він використав для підняття духу віруючих:

“Я прийшов як друг, носій Євангелія, з великою повагою до цього суспільства”.

Президент США та Папа Римський провели також приватну зустріч під час якої обговорили питання поширення свободи релігії, загрозу тероризму та проблеми миру на Близькому Сході.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG